Oncology

19 Sep 2023

3253
(243 votes)

Ваксина с дендритни клетки за лечение на рак: Без операции. Без радиация. Без загуба на коса.

Приблизително 6 000 ракови клетки се предполага, че се появяват всеки ден дори в тялото на здрави хора. Обаче ракът не засяга всеки, защото имунната ни система напада раковите клетки.

През 2011 г. Ралф Щайнман спечели Нобелова награда за разкриването на изцеляващата сила на дендритните клетки в човешкото тяло. Терапията с дендритни клетки (DCV) е известна като един от революционните методи за борба с рака, тъй като използва ресурсите на организма, за да се справи със злокачествените клетки.

Просто казано, дендритните клетки са тези, които указват на вашата вродена и адаптивна имунност къде се крие болестта и как да я нападне.

Ето списъкът с ракове, които могат да се лекуват с дендритна клетъчна ваксина на база клинични изпитвания

Клиничните изпитвания показват, че дендритната клетъчна ваксина за глиобластома, както и други видове рак като миелома, меланом и др., са ефективни. Ако търсите дендритна клетъчна ваксина срещу рак на гърдата, тя може да работи и за вас.

Ето списъкът с видове рак, при които дендритната клетъчна ваксина предлага терапевтични решения:

 • рак на гърдата
 • рак на мозъка
 • рак на стомаха
 • рак на матката
 • рак на колона
 • меланом
 • рак на бъбреците
 • рак на черния дроб
 • саркома
 • и други

Що се отнася до процентите на реакция, те са различни за всеки вид рак, но в средно процентът на реакция е 10–15%. Годишните проценти на оцеляваемост за рак на червата са 58,1% само за пациенти с дендритна клетъчна ваксина, докато пациентите, комбинирали терапия с дендритни клетки с химиотерапия, имат процент на оцеляваемост от 76,5%. Този факт потвърждава, че можете да получите холистичен подход към лечението си и да бъдете предписани за комбинирана терапия, за да се борите с болестта по-ефективно.

Може да се притеснявате от странични ефекти. Повечето пациенти съобщават, че нямат странични ефекти, а малцина казват, че се сблъскват с леко увеличаване на телесната температура, което не продължава дълго време.

Съществува също научен доказателствен материал, който предполага, че DCV може да ограничи агресивността на рака.

Статистически, терапията с дендритни клетки (DCV) е четвъртото лечение при диагноза на рак

Традиционно, когато човек получи диагноза на рак, той получава стандартни процедури за грижа като хирургия, химиотерапия и радиотерапия и др. Понякога помагат, понякога не. В случаите, когато тези три конвенционални методи показват минимален ефект, повечето пациенти се обръщат към дендритната клетъчна ваксина. Затова тя се нарича "четвъртата терапия".

Комбинирайте дендритната клетъчна ваксина (DCV) с конвенционални терапии, за да увеличите процента на оцеляваемост

Наличните методи за лечение на рак създават цялостна картина, при която процедурите се допълват и подпомагат взаимно. Борбата срещу рака е дълъг път, който предлага множество начини за комбиниране на конвенционалното лечение на рака с дендритната клетъчна ваксина. Това ви позволява да спечелите време за подкрепата на вашия имунитет.

След радиацията или хирургичното отстраняване на тумора инжекциите с дендритни клетки помагат на вашия имунитет да унищожи останалите ракови клетки.

10-дневно лечение в клиника в Латвия за приготвяне на ваксина и "обучение" на клетките да се борят с вашия рак

Ваксината с дендритни клетки не е панацея. Все пак, познаването на вашите опции увеличава вашия шанс за възстановление. Могат да съществуват няколко начина за прилагане на ваксините с дендритни клетки и какъв план за лечение да изберете.

Днес ваксината с дендритни клетки се предлага в клиника в Латвия, европейска страна близо до Швеция, Норвегия и Полша.

Подготовката на ваксината с дендритни клетки включва извличане или изолация на малка част от раковите клетки от вашата кръв и "обучение" на стволовите клетки да открият вашите специфични ракови клетки.

Точният процес отнема от 10 до 20 дни и изглежда по следния начин:

1. Когато пристигнете в клиниката за терапия, лекарите вземат проби и от вашата кръв, и от раковите ви клетки.

2. Специалистите извличат стволовите клетки от вашата кръв и ги програмират да откриват вашите специфични ракови клетки.

3. След това ваксината с дендритни клетки е проектирана, за да решава проблемите на вашите ракови клетки. Някои клиники инжектират стандартна готова ваксина, пренебрегвайки специфичните особености на вашето състояние и постигайки по-слаби резултати.

4. Получавате инжекции, които будят защитните сили на организма ви да се борят с раковите клетки в тялото ви.

Преди пристигането ви, ще ви бъде поискано да предоставите следните тестове:

 • HIV 1 и 2 (p24 Ag)
 • Сифилис TPHA
 • Сифилис RPR
 • Хепатит B антиген (HBsAg)
 • Хепатит B антитяло (HBcor)
 • Хепатит B антитяло (HBs)
 • Хепатит C антитяло (HCV)
 • Общ кръвен тест

Повечето от файловете отнемат време да се получат, така че се опитайте да ги съберете възможно най-скоро. Колкото по-бързо предоставите файловете, толкова по-бързо ще получите отговор.

Обикновено нашият екип от 3 онколози се нуждае от 2–3 работни дни, за да оцени случая и да ви изпрати медицински заключения.

Ако имате въпроси, натиснете бутона по-долу. Нашият мениджър ще се свърже с вас възможно най-скоро, в рамките на 24 часа.

За онези, които предпочитат да четат нашите статии на родния си език, сте на правилното място. Разбираме, че не всички са владеещи на английски, затова предоставяме преведено съдържание за лечението с ваксина срещу дендритни клетки на рак в няколко езика:


Списък с референции

 1. https://www.dovepress.com/chemotherapy-combined-with-dendritic-cell-vaccine-and-cytokine-induced-peer-reviewed-fulltext-article-CMAR#
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6174277/#B24
 3. https://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/clinical-trials/intervention/therapeutic-autologous-dendritic-cells
 4. http://cancerres.aacrjournals.org/content/76/12/3496
 5. https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2018.02265/full