Oncology

19 Sep 2023

3307
(367 votes)

Εμβόλιο Δενδριτικών Κυττάρων για τη Θεραπεία του Καρκίνου: Χωρίς Χειρουργεία. Χωρίς Ακτινοβολία. Χωρίς Απώλεια Μαλλιών.

Περίπου 6.000 κύτταρα καρκίνου υποτίθεται ότι εμφανίζονται καθημερινά ακόμα και στο σώμα των υγιών ανθρώπων. Ωστόσο, ο καρκίνος δεν πλησιάζει όλους επειδή το ανοσοποιητικό μας σύστημα επιτίθεται στα κύτταρα του καρκίνου.

Το 2011, ο Ralph Steinman κέρδισε το Βραβείο Nobel για την αποκάλυψη της θεραπευτικής δύναμης των δενδριτικών κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα. Η θεραπεία με δενδριτικά κύτταρα (DCV) είναι γνωστή ως μία από τις επαναστατικές μεθόδους για την καταπολέμηση του καρκίνου, αφού χρησιμοποιεί τους πόρους του οργανισμού μας για την αντίσταση στα κακοήθη κύτταρα.

Απλώς μιλώντας, τα δενδριτικά κύτταρα είναι αυτά που εντοπίζουν στο ανοσοποιητικό σας σύστημα πού κρύβεται η ασθένεια και πώς να την καταπολεμήσετε.

Εδώ είναι η λίστα των καρκίνων που μπορούν να θεραπευτούν με τον εμβολιασμό με δενδριτικά κύτταρα βάσει κλινικών δοκιμών

Οι κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι το εμβόλιο με δενδριτικά κύτταρα για το γλιοβλάστωμα, καθώς και άλλοι τύποι καρκίνου όπως το μυελώμα, το μελάνωμα, κ.λπ. είναι αποτελεσματικά. Αν ψάχνετε για εμβόλιο με δενδριτικά κύτταρα για τον καρκίνο του μαστού, μπορεί επίσης να λειτουργήσει για εσάς.

Εδώ είναι η λίστα των τύπων καρκίνου όπου το εμβόλιο με δενδριτικά κύτταρα προσφέρει θεραπευτικές λύσεις:

 • καρκίνος του μαστού
 • καρκίνος του εγκεφάλου
 • καρκίνος του στομάχου
 • καρκίνος της μήτρας
 • καρκίνος του παχέος εντέρου
 • μελάνωμα
 • καρκίνος των νεφρών
 • καρκίνος του ήπατος
 • σαρκώμα
 • κ.λπ.

Όσον αφορά τα ποσοστά ανταπόκρισης, διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο καρκίνου, αλλά σε μέσο όρο το ποσοστό ανταπόκρισης είναι 10-15%. Το ποσοστό επιβίωσης ενός έτους για τον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι 58,1% μόνο για τους ασθενείς που χρησιμοποίησαν το εμβόλιο με δενδριτικά κύτταρα, ενώ οι ασθενείς που συνδύασαν τη θεραπεία με δενδριτικά κύτταρα και χημειοθεραπεία είχαν ποσοστό επιβίωσης 76,5%. Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνει ότι μπορείτε να έχετε μια ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία σας και να σας συνταγογραφηθεί μια συνδυαστική θεραπεία για την καταπολέμηση της νόσου με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ενδέχεται να ανησυχείτε για τις παρενέργειες. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ότι δεν είχαν καμία παρενέργεια, ενώ οι λίγοι λένε ότι αντιμετώπισαν ελαφρά αυξημένη θερμοκρασία του σώματος που δεν διήρκεσε πολύ καιρό.

Υπάρχουν επίσης ισχυρά επιστημονικά στοιχεία που υποδεικνύουν ότι τα DCV μπορούν να περιορίσουν την επιθετικότητα του καρκίνου

Στατιστικά, η θεραπεία με δενδριτικά κύτταρα (DCV) είναι η τέταρτη θεραπεία για την καταπολέμηση του καρκίνου αφού γίνει διάγνωση

Παραδοσιακά, όταν κάποιος διαγνώζεται με καρκίνο, λαμβάνει τυπικές διαδικασίες φροντίδας όπως χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, κ.λπ. Καμιά φορά βοηθά, καμιά φορά όχι. Στις περιπτώσεις όπου αυτές οι τρεις συμβατικές μέθοδοι δείχνουν ελάχιστη επίδραση, οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρονται στο εμβόλιο με δενδριτικά κύτταρα. Γι' αυτό και το αποκαλούν "η τέταρτη θεραπεία".

Συνδυάστε το εμβόλιο με δενδριτικά κύτταρα (DCV) με τις συμβατικές θεραπείες για αυξημένα ποσοστά επιβίωσης

Οι διαθέσιμες θεραπείες καρκίνου δημιουργούν μια ολοκληρωμένη εικόνα με διαδικασίες που ενισχύουν και ενδυναμώνουν η μία την άλλη. Η μάχη κατά του καρκίνου είναι ένας μακρύς δρόμος που προσφέρει πολλούς τρόπους συνδυασμού της συμβατικής θεραπείας του καρκίνου με το εμβόλιο με δενδριτικά κύτταρα. Αυτό σας επιτρέπει να κερδίσετε χρόνο για το ανοσοποιητικό σας σύστημα να ενισχυθεί.

Μετά από ακτινοβολία ή χειρουργική αφαίρεση του όγκου, οι ενέσεις με δενδριτικά κύτταρα βοηθούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα να εξαλείψει τα υπόλοιπα κύτταρα του καρκίνου.

Θεραπεία Διάρκειας 10 Ημερών στη Κλινική της Λετονίας για την Παρασκευή του Εμβολίου και το "Δίδαγμα" των Κυττάρων για την Καταπολέμηση του Καρκίνου σας

Το εμβόλιο με δενδριτικά κύτταρα δεν είναι μια πανάκεια. Ωστόσο, γνωρίζοντας τις επιλογές σας, αυξάνετε τις πιθανότητες ανάκτησης. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι πώς να εφαρμόσετε τα εμβόλια με δενδριτικά κύτταρα και ποιο πλάνο θεραπείας να επιλέξετε.

Σήμερα, το εμβόλιο με δενδριτικά κύτταρα προσφέρεται στην κλινική στη Λετονία, μια ευρωπαϊκή χώρα κοντά στη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Πολωνία.

Η προετοιμασία του εμβολίου με δενδριτικά κύτταρα περιλαμβάνει την εξαγωγή ή απομόνωση μικρού μέρους κυττάρων καρκίνου από το αίμα σας και το "δίδαγμα" των στελεχικών κυττάρων σας για τον εντοπισμό των ειδικών κυττάρων καρκίνου σας.

Η ακριβής διαδικασία διαρκεί από 10 έως 20 ημέρες και διαμορφώνεται ως εξής:

1. Όταν φτάνετε στην κλινική για θεραπεία, οι γιατροί παίρνουν δείγματα του αίματός σας και των κυττάρων καρκίνου.

2. Οι ειδικοί εξάγουν στελέχη κυττάρων από το αίμα σας και τα προγραμματίζουν να ανιχνεύουν τα ειδικά κύτταρα καρκίνου σας.

3. Στη συνέχεια, το εμβόλιο με κυττάρα καρκίνου δενδριτικού κυττάρου σχεδιάζεται για να λύσει τα προβλήματα των κυττάρων καρκίνου σας. Ορισμένες κλινικές ενδέχεται να χορηγήσουν ένα έτοιμο προς χρήση εμβόλιο αγνοώντας τα ειδικά χαρακτηριστικά της περίπτωσής σας, με αποτέλεσμα δευτερεύοντα αποτελέσματα.

4. Λαμβάνετε τις ενέσεις που αφυπνίζουν τις προστατευτικές δυνάμεις του οργανισμού σας για να καταπολεμήσουν τα κύτταρα καρκίνου στο σώμα σας.

Πριν από την άφιξή σας, θα σας ζητηθεί να παράσχετε τα εξής τεστ:

 • HIV 1 και 2 (p24 Ag)
 • Σύφιλη TPHA
 • Σύφιλη RPR
 • Κέραινο αντιγόνου της ηπατίτιδας Β (HBsAg)
 • Αντισώματα καρυός της ηπατίτιδας Β (HBcor)
 • Αντισώματα ηπατίτιδας Β (HBs)
 • Αντισώματα ηπατίτιδας C (HCV)
 • Γενική αιματολογική εξέταση

Τα περισσότερα από τα αρχεία χρειάζονται χρόνο για να ληφθούν, οπότε προσπαθήστε να τα συλλέξετε το συντομότερο δυνατόν. Όσο νωρίτερα παράσχετε τα αρχεία, τόσο πιο γρήγορα θα λάβετε απάντηση.

Συνήθως, η ομάδα μας από 3 ογκολόγους χρειάζεται 2-3 εργάσιμες ημέρες για να αξιολογήσει την περίπτωσή σας και να σας προωθήσει το ιατρικό συμπέρασμά τους.

Αν έχετε ερωτήσεις, πατήστε το κουμπί παρακάτω. Ο διαχειριστής μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατόν, εντός 24 ωρών.

Εκτιμήσεις Κόστους Θεραπείας και Τι να Αναμένετε από το Αγγλόφωνο Προσωπικό στην Κλινική

Μόλα ένας που προκρίνεται για θεραπεία με δενδριτικά κύτταρα, ο αγγλόφωνος οδηγός μας θα σας συναντήσει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρίγα για να σας οδηγήσει στην κλινική. Το πρόγραμμα θεραπείας διαρκεί 17 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων λαμβάνετε:

 • Πλήρη αιματολογική εξέταση, καθώς και ανοσολογικές εξετάσεις που είναι απαραίτητες για την παραγωγή εμβολίου με δενδριτικά κύτταρα για εσάς
 • Ημερήσιες συμβουλές με ογκολόγους, ανοσολόγους και άλλους ειδικούς
 • Ατομικό σχέδιο διατροφής για να ενισχύσει τη διαδικασία θεραπείας σας
 • 3 ενέσεις του εμβολίου, καθώς και αποθήκευση για 1 μήνα στις κατάλληλες συνθήκες

Οι υπηρεσίες που αναφέρθηκαν προηγουμένως κοστίζουν περίπου 14.000 ευρώ (15.500 δολάρια) συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης των γιατρών για ένα έτος. Η διάρκεια της παρακολούθησης των γιατρών εξαρτάται επίσης από τον αριθμό των παραγόμενων εμβολίων. Όταν η θεραπεία στην τοποθεσία ολοκληρωθεί, ξεκινά η απομακρυσμένη θεραπεία: θα λάβετε ένα σχέδιο θεραπείας 3 μηνών υπό τον έλεγχο του γιατρού για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στην κλινική.

Όταν η θεραπεία σας στην τοποθεσία ολοκληρωθεί, ξεκινά η απομακρυσμένη θεραπεία: θα λάβετε ένα σχέδιο θεραπείας 3 μηνών υπό τον έλεγχο του γιατρού για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στην κλινική.

Μετά την πρώτη συνδυασμένη θεραπεία στην τοποθεσία, θα λάβετε το σχέδιο που πρέπει να ακολουθήσετε για την επόμενη περίοδο μέχρι να πραγματοποιηθεί ένας τακτικός έλεγχος στην Κλινική.

Κλινική Καρκίνου Amber Life Κλινική Καρκίνου Amber Life Κλινική Καρκίνου Amber LifeΚλινική Καρκίνου Amber LifeΚλινική Καρκίνου Amber LifeΚλινική Καρκίνου Amber Life
 
 

Αν η υπάρχουσα θεραπεία σας αποδειχθεί αναποτελεσματική ή αν έχετε ακόμα ερωτήσεις σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στη διάγνωσή σας ή πού να υποβάλετε τα ιατρικά σας αρχεία, παρακαλώ κάντε κλικ στο κουμπί παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός των πρώτων 24 ωρών.

Μετά τη συμπλήρωση της φόρμας, παρακαλούμε να:

 • θα σας απαντήσουμε εντός 24 ωρών, συμπεριλαμβανομένων των Σαββάτων και των αργιών, με απλές οδηγίες βήμα προς βήμα
 • η ψηφιακή μορφή των ιατρικών σας αρχείων θα βοηθήσει τους ογκολόγους να αξιολογήσουν την περίπτωσή σας εντός 2-3 εργάσιμων ημερών

Για όσους προτιμούν να διαβάζουν τα άρθρα μας στη μητρική τους γλώσσα, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Κατανοούμε ότι όχι όλοι είναι άνετοι στα αγγλικά, γι' αυτό παρέχουμε μεταφρασμένο περιεχόμενο σχετικά με τη θεραπεία του καρκίνου με εμβόλιο δενδριτικών κυττάρων σε πολλές γλώσσες:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Θυμηθείτε να ελέγξετε διπλά τον αριθμό τηλεφώνου και το email σας για να είναι σωστά.


Λίστα Αναφορών

 1. https://www.dovepress.com/chemotherapy-combined-with-dendritic-cell-vaccine-and-cytokine-induced-peer-reviewed-fulltext-article-CMAR#
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6174277/#B24
 3. https://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/clinical-trials/intervention/therapeutic-autologous-dendritic-cells
 4. http://cancerres.aacrjournals.org/content/76/12/3496
 5. https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2018.02265/full