Oncology

19 Sep 2023

3295
(468 votes)

Dendritisk cellvaccin för att behandla cancer: Inga operationer. Ingen strålning. Ingen håravfall.

Ungefär 6 000 cancerceller föreslås dyka upp dagligen även i en frisk persons kropp. Men cancer närmar sig inte alla eftersom vårt immunsystem attackerar cancerceller.

År 2011 vann Ralph Steinman ett Nobelpris för att avslöja dendritcellernas helande kraft i människokroppen. Dendritcellterapi (DCV) är känt som en av de revolutionerande metoderna för att bekämpa cancer eftersom den använder kroppens resurser för att motstå maligna celler.

Helt enkelt sagt är dendritceller de som pekar ut för ditt medfödda och adaptiva immunförsvar var sjukdomen gömmer sig och hur man attackerar den.

Här är listan över cancerformer som kan behandlas med dendritcellvaccin baserat på kliniska prövningar

Kliniska prövningar visar att dendritcellvaccin för glioblastom, liksom andra typer av cancer som myelom, melanom, etc., är effektiva. Om du letar efter dendritcellvaccin för bröstcancer kan det också fungera för dig.

Här är listan över cancerformer där dendritcellvaccin erbjuder terapeutiska lösningar:

 • Bröstcancer
 • Hjärncancer
 • Magscancer
 • Livmodercancer
 • Tjocktarmscancer
 • Melanom
 • Njurcancer
 • Leverscancer
 • Sarkom
 • Och så vidare

Vad gäller svarsfrekvenserna är de olika för varje cancerform, men i genomsnitt är svarsfrekvensen 10–15%. Ettåriga överlevnadssatser för tjocktarmskarcinom är 58,1% endast för patienter som behandlats med dendritcellvaccin, medan patienter som kombinerade dendritcellterapi med kemoterapi hade en överlevnadsgrad på 76,5%. Detta faktum erkänner att du kan få en holistisk tillvägagångssätt för din behandling och få föreskriven en kombinerad terapi för att bekämpa sjukdomen på ett effektivare sätt.

Du kanske är orolig för biverkningar. De flesta patienter rapporterar att de inte hade några biverkningar, och minoriteten säger att de upplevde en lätt ökad kroppstemperatur som inte varade länge.

Det finns också stark vetenskaplig evidens som tyder på att DCV kan begränsa cancerens aggressivitet.

Statistiskt sett är dendritcellterapi (DCV) den fjärde behandlingen för att bekämpa cancer när den väl har diagnostiserats

Traditionellt sett, när en person har diagnostiserats med cancer, får han eller hon standardvårdåtgärder som kirurgi, kemoterapi och strålningsterapi, etc. Ibland hjälper det, ibland inte. I de fall där dessa tre konventionella metoder visar mindre effekt, hänvisar de flesta patienter till dendritcellvaccin. Det är därför det kallas "den fjärde behandlingen".

Kombinera dendritcellvaccin (DCV) med konventionella terapier för att öka överlevnadsgraden

Tillgängliga cancerbehandlingar skapar en hel bild med procedurer som förbättrar och stärker varandra. Kampen mot cancer är en lång väg som erbjuder flera sätt att kombinera konventionell cancerbehandling med dendritcellvaccin. Detta gör att du kan vinna tid för ditt immunsystem att stärka sig.

Efter strålning eller kirurgisk avlägsnande av tumören hjälper dendritcellinjektioner ditt immunsystem att eliminera de återstående cancercellerna.

10-dagars behandling på lettisk klinik för att förbereda vaccinet och "lära" celler att bekämpa din cancer

Dendritcellvaccin är inte en universalmedicin. Men att känna till dina alternativ ökar dina chanser till återhämtning. Det finns flera sätt att tillämpa dendritcellvacciner och vilken behandlingsplan du ska välja.

I dag erbjuds dendritcellvaccinet på en klinik i Lettland, ett europeiskt land nära Sverige, Norge och Polen.

Förberedelsen av dendritcellvaccinet innebär att man extraherar eller isolerar en liten del av cancerceller från ditt blod och "lär" stamceller att upptäcka dina specifika cancerceller.

Den exakta processen tar från 10 till 20 dagar och ser ut som följer:

1. När du anländer till kliniken för terapi tar läkare prover av både ditt blod och dina cancerceller.

2. Specialisterna extraherar stamceller från ditt blod och programmerar dem att upptäcka dina specifika cancerceller.

3. Därefter är dendritcancervaccinet utformat för att felsöka dina cancerceller. Vissa kliniker injicerar ett standardfärdigt vaccin och bortser från de specifika egenskaperna hos ditt fall, vilket leder till sämre resultat.

4. Du får injektioner som väcker organismens skyddskrafter för att bekämpa cancerceller i din kropp.

Innan du anländer ombeds du att tillhandahålla följande tester:

 • HIV 1 och 2 (p24 Ag)
 • Syfilis TPHA
 • Syfilis RPR
 • Hepatit B-antigen (HBsAg)
 • Hepatit B-core-antikropp (HBcor)
 • Hepatit B-antikropp (HBs)
 • Hepatit C-antikropp (HCV)
 • Allmän blodprov

De flesta filer tar tid att få, så försök att samla dem så snart som möjligt. Ju snabbare du tillhandahåller filerna, desto snabbare får du ett svar.

Normalt sett behöver vårt team av 3 onkologer 2–3 arbetsdagar för att utvärdera fallet och skicka dig deras medicinska slutsats.

Om du har frågor, tryck på knappen nedan. Vår chef kommer att kontakta dig så snart som möjligt inom 24 timmar.

Kostnadsuppskattning för behandling och vad du kan förvänta dig från engelsktalande personal på kliniken

När du väl är kvalificerad för dendritcellbehandling kommer vår engelsktalande chaufför att möta dig på Riga International Airport för att köra dig till kliniken. Behandlingskursen varar i 17 dagar under vilka du får:

 • Fullständig blodprovtagning, liksom immunologisk testning som är nödvändig för produktionen av dendritcellvaccin för dig
 • Dagliga samråd med onkologer, immunolog och andra specialister
 • En individuell näringsplan för att öka din behandlingsprocess
 • 3 injektioner av vaccinet, samt 1 månads förvaring under rätt förhållanden

De ovan nämnda tjänsterna kostar cirka 14 000 € (15 500 $) inklusive läkarnas uppföljning i upp till ett år. Längden på läkarnas övervakning beror också på antalet producerade vacciner. När din behandling på plats är klar börjar den fjärrövervakningen: du kommer att få en 3-månaders behandlingsplan under läkarens kontroll för att upprätthålla resultaten som uppnåtts på kliniken.

När din behandling på plats är klar börjar den fjärrövervakningen: du kommer att få en 3-månaders behandlingsplan under läkarens kontroll för att upprätthålla resultaten som uppnåtts på kliniken.

Efter din första kombinerade behandling på plats kommer du att få en plan att följa under den nästa perioden tills en regelbunden kontroll äger rum på kliniken.

Amber Life Cancer Clinic Amber Life Cancer Clinic Amber Life Cancer ClinicAmber Life Cancer ClinicAmber Life Cancer ClinicAmber Life Cancer Clinic
 
 

Om din befintliga terapi visade sig vara ineffektiv eller om du fortfarande har frågor om statistiken som är relaterad till din diagnos eller var du ska skicka in dina medicinska filer, klicka på knappen nedan så återkommer vi till dig inom de första 24 timmarna.

Efter att du har fyllt i formuläret, vänligen notera följande:

 • Vi återkommer till dig inom 24 timmar, inklusive helger och helgdagar, med enkla steg-för-steg-instruktioner
 • Att ha dina medicinska filer i digitalt format kommer att hjälpa onkologerna att utvärdera ditt fall inom 2–3 arbetsdagar

För de som föredrar att läsa våra artiklar på sitt modersmål, är du på rätt plats. Vi förstår att inte alla talar flytande engelska, därför tillhandahåller vi översatt innehåll om behandling av cancer med dendritcellsvaccin på flera olika språk:

VIKTIGT: Kom ihåg att dubbelkolla ditt telefonnummer och din e-postadress för noggrannhet.


Referenslista

 1. https://www.dovepress.com/chemotherapy-combined-with-dendritic-cell-vaccine-and-cytokine-induced-peer-reviewed-fulltext-article-CMAR#
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6174277/#B24
 3. https://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/clinical-trials/intervention/therapeutic-autologous-dendritic-cells
 4. http://cancerres.aacrjournals.org/content/76/12/3496
 5. https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2018.02265/full